دکتر محمدمهدی تسخیری بیان کرد؛

ما هر چه داریم از دین و مکتب داریم

تاریخ انتشار:

ما هر چه داریم از دین و مکتب داریم و اگر آن را از ما بگیرند باز می‌گردیم به قومیت‌های مشتطی که با یکدیگر تعامل ندارند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، هیئتی از اساتید و اعضای انجمن‌های علمی جامعه المصطفی العالمیه نمایندگی خراسان ضمن حضور در دانشگاه ادیان و مذاهب با حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر محمدمهدی تسخیری معاون ارتباطات و امور بین الملل دانشگاه دیدار و گفت‌وگو کردند.

در ابتدای این جلسه معاون ارتباطات و امور بین الملل دانشگاه ضمن خیر مقدم به حاضران در جلسه بیان داشت: این روزها مصادف است با ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) و به همین جهت باید یادآور شد که اقتدا به ایشان می‌تواند راهگشای بسیاری از مشکلات ما باشد. خانمی که روح و پاره‌ای از وجود پیامبر (ص) است. باید زندگی زهراگونه داشته باشیم وگرنه معلوم نیست که بتوانیم خط پیامبر (ص) را ادامه بدهیم. از اینکه می‌بینم در جمع دوستان مختلف از کشورهای مختلفی در این جلسه حضور دارم و همگی تصمیم داریم از مسیر پرتلاطمی که میراث چندین قرن ماست عبور کنیم بسیار خرسندم.

وی ادامه داد: خداوند این راه را باز کرده است تا بتوانیم در کنار یکدیگر به پیش برویم. همه می‌دانیم که سابقاً علمای ما چیزی به نام مرز، دولت و حکومت را برای پیشبرد اهداف خودشان نداشته‌اند. لذا علمای ما در مراکز مختلف و مجالس مختلف از مذاهب دیگر شرکت می‌کردند و در آنجا درس می‌خواندند و حاشیه‌ها بر کتاب‌های آنها نوشته می‌شد. ما هر چه داریم از دین و مکتب داریم و اگر آن را از ما بگیرند باز می‌گردیم به قومیت‌های مشتطی که با یکدیگر تعامل ندارند.

دکتر تسخیری اضافه کرد: کشورهای اسلامی بدون استثناء اختلاف مرزی دارند و دارای مذاهب، زبان‌ها و گویش‌های مختلفی هستند و دشمنان ما تا زمانی که این کشورها یک امت واحده بود قادر نبودند بر آن غلبه کنند. منظور از غلبه غلبه جغرافیایی نیست. بلکه غلبه علمی و معنوی و غلبه ای است که باعث شد تا ما متفرق شویم.

معاون ارتباطات و امور بین الملل دانشگاه ادامه داد: ما باید تلاشمان این باشد که آن حالت سابق را برگردانیم و رشد علمی را بالا ببریم. باید مقاومتی که به‌عنوان پایداری و پایبندی به اصول‌مان و مکتب اهل‌بیت (علیهم‌السلام) است را احیا کنیم. امروزه علوم بسیاری به دست آمده است اما کجا به‌کار برده می‌شوند؟ علوم انسانی، علوم پایه و علوم کاربردی را چقدر می‌توان پیاده کرد؟ مخصوصاً برای مایی که در علوم انسانی حرکت می‌کنیم. پیامبر (ص) مصداق این علوم بود زیرا می‌دانست که آنها چگونه پیاده کند. همه انبیاء خیلی کم صحبت می‌کردند و در عمل به ‌عنوان الگو در جامعه موثر بودند.

وی در پایان گفت: اینکه شما در این انجمن‌ها، تشکل‌ها و این مقام‌ها هستید سبب ایجاد روابط و حلقه‌های ارتباطی میان ملت‌های مسلمان است. یکی از آفت‌های بزرگ جامعه‌ اسلامی در سده‌های اخیر این بوده است که ما را از حوزه علوم دور کرده‌اند. تا آنجاییکه توانسته‌اند تعصبات را افزایش داده‌اند تا ما را از حقیقت دور کنند. ما ابتدا باید این موانع را در خانواده از بین ببریم و سپس آن را در سطوح مختلف اجرا کنیم. ما باید بسیار تلاش کنیم تا در آینده بتوانیم بهره‌هایی را از علوم خود ببریم کما اینکه دانشمندان غربی نیز زمانی توانستند از علوم خود بهره ببرند که تلاش‌های آنها تلاش‌های دراز مدت شد.

بخش اعظم این دیدار و گفت‌وگو به سؤالات میهمانان و اساتید درباره رشته‌ها و دانشکده‌های موجود در دانشگاه و دیگر سؤالات در این حوزه اختصاص یافت که حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر شاه‌رفعتی مدیر کل امور بین الملل به آنها پاسخ گفت. در پایان این دیدار دو طرف برای شکل‌گیری روابط بیشتر با همدیگر در زمینه‌های آموزشی و پژوهشی توافق کردند.

350a1478
350a1478
350a1482-2
350a1471
350a1501
350a1500
350a1489
350a1497
350a1529
350a1524

مطالب مشابه